Шест съвета за да се предпазим от грип през зима 2017

FluЗимата на 2017 е една от най-силните по отношение на заболеваемостта от грип, като често сериозните проблеми си ги докарваха самите болни, с неадекватно отношение и липса на познания за методите на лечение. Предлагаме ви шест полезни съвета, които могат да бъдат от полза на всички болни, както и на тези, които им предстои да се разболеят.

  • Не пренебрегвайте обявяването на грипна епидемия и не си мислете, че „това вас няма да ви засегне”. Всъщност, няма сигурни начин, за да избегнете заболяване, дори и и ваксините. Колкото и да не ви се иска да го приемете, ваксините имат своята роля за премахването на редица заболявания, които са били масови. Резкият спад на интереса към ваксините за грип рефлектира и във високите нива на заболеваемост. Колкото по-малко  хора се ваксинират, толкова по-лесно вирусите се разпространяват.
  • Много хора биха ви препоръчали само и единствено алтернативна медицина, за да се „закалите”. Няма лошо в експериментите, но ако нещата се влошат, то дори и цял камион с лимони да изядете, това няма да ви замени консултацията при лекар и приема на лекарства, които да ви облекчат. Отлагането му води до влошаване, което ще ви струва скъпо – и пряко и преносно. Заеми без доказване на доход ще ви бъдат от полза, ако сте пред заплата.
  • Не се стремете да докажете, че сте по-силен от болестта. Ако лекарят ви изпише болничен лист, не бягайте и не показвайте явно надмощие над грипа. Починете си, няма смисъл да насилвате нещата.
  • Често хората препоръчват престой в сауна или напротив, престой на студено, за да се „убиели бактериите”. Ако това ви прави по-щастливи, сигурно не е проблем да го направите. Важно уточнение е, че това е една илюзия, която може да има съвсем неприятен развой- резките температурни промени през зимата могат да ви доведат до сърдечен удар. Тогава притесненията ви за грипа и неудобството от него могат да бъдат само нищожни, сравение с вредата, която можете да си нанесете. След определени години и при заболявания, свързани със сърцето, не си позволявайте излишни рискове.
  • Заниманията със спорт могат да подсилят организма ви, но не и като сте вече болен. Заменете посещенията в залата с малко домашен режим, не се насилвайте да тренирате, ако ви е лошо или имате температура. Ако ви прилошее на някой уред, можете да се контузите неприятно.
  • Не смятайте, че веднъж преболедували, вие сте защитени от повторно заболяване. Още повече, след преминал грип, вие трябва да сте особено внимателни, за да не ви повтори.

Грипът не е лека и безобидна болест, а мерките за нейното пълно превъзмогване трябва да се вземат навреме, за да си спестите усложнения.

https://burzi-krediti.com