Домашните животни – приятели и лечители на хората

domashenОбщуването с домашните животни носи море от положителни емоции. Все по-често хората, забързани в динамичния ритъм на живота и подложени на стрес, решават да си вземат домашен любимец. Оказва се,че нашите четириноги приятели не само ни носят радост, но са и полезни за здравето ни.

По какъв начин ни въздействат?

Специални изследвания показват, че хората, които имат домашни животни, са с понижена честота на пулса, с по-добро храносмилане, по-лесно релаксират. Оказва се, че котките и кучетата са източници на сила. Те отлично разпознават отрицателната енергия, излъчвана от болния орган. Пухкавите „екстрасенси” безпогрешно откриват болното място, лягат върху него, топлят го и мъркат. Други изследвания пък сочат, че в стаите, където има домашен любимец, бактериите са значително по-малко. Всеки четириног приятел може да стане лекар за човека. Важното е да го обичате и да се грижите добре за него. Тогава, в отговор на вашата любов, той ще ви възнагради многократно.

К о т к и т е се „предписват” при хипертония, ревматизъм, инфаркт, безсъница, язва, гастрит, бронхит, пневмония, неврози, депресии, нервни разстройства. Те затоплят самотата. Снижават кръвното налягане. Тяхното биополе стабилизира работата на сърцето, понижава ставните болки и тези, на главата, стимулира бързото зарастване на раните, лекува вътрешните възпалителни процеси. Американски учени са установили, че мъркането на домашните котки не е само приятен звук, но и ефективен способ на лечение, ускоряващ регенерацията на клетките. Тези животни лекуват хората, страдащи от психични заболявания, подходящи са за възстановяване след травми и обездвижвания.

 

К у ч е т а т а, които изискват непрекъснато внимание и грижи, поддържат забавното и игриво настроение на своя стопанин. Постоянно го държат под око. Доказано е, че със своята енергия способстват за облекчаване на заболявания в сърдечно-съдовата и опорно-двигателната система. Изследвания сочат, че в домове, където има кучета, възможността за поява на алергия намалява с 50%. Често тези четириноги приятели ги водят в детски и старчески домове в качеството им на „доктори”, защото играта с тях има оздравителен характер – локализира стреса, подобрява самочувствието, премахва депресията и чувството на тревожност. И още много, много други позитивни въздействия.

 

П т и ц и т е даряват енергия, зареждат с оптимизъм, тонизират. Те са прекрасно средство при депресия и нервни разстройства, при инфаркт,неврастении и порок на сърцето.

 

Р и б к и т е се препоръчват при епилепсия, хипертония, истерия, стенокардия и като профилактика на всякакви нервни разстройства. Съзерцаването им носи емоционален заряд и усещане за спокойствие.