Кои упражнения за корем са ефикасни

Uprajneniq za korem - efikasni
Упражненията за корем са отлична възможност да стегнем коремните си мускули и да се сдобием с едно красиво и стегнато коремче – мечтата на всяка една жена. Към кои обаче упражнения да се насочим? Колкото и да е учудваш отговора със сигурност не трябва да се насочвате към класическите коремни преси. Въпреки че, това е възможно най-популярното упражнение за корем се оказва, че то далеч не е чак толкова ефикасно, колкото ни се иска. Причината за това е, че коремните преси натоварват само една прекалено малка група от мускулите на корема и от тази гледна точка тяхната ефективност е сведена до минимум. Така че и по 100 коремни преси да правите всеки ден, то в крайна сметка едва ли крайният резултат ще ви задоволи особено, затова не наблягайте прекалено много на тях.

Какво обаче да правим за своя корем, след като коремните преси са неефективни?

На първо място трябва да разберете, че тайната на стегнатия корем се крие в кухнята. Да, точно така! Всякакви упражнения за корем, преси, тренировки във фитнеса и т.н. няма да са ефикасни, ако обичате сериозно да си похапвате вредни храни. Това са продуктите богати на бяла рафинирана захар, тлъстите меса като свинското, различните сладкиши и торти, тестените изделия и други. Да не забравим също така и алкохола и газираните напитки. Ако сте фен на гореизброените храни и обичате честичко да си похапвате от тях, то в такъв случай забравете за мечтата си да се добиете със стегнат корем. Изхвърлете всички тези вредни храни и напитки от хладилника си и се насочете към някоя изпитана диета, която да ви помогне да се отървете от натрупаните излишни мазнини. Комбинирайте избраната от вас диета с няколко високо ефективни упражнения за корем и резултатите не само, че няма да закъснеят, но и ще бъдете изключително доволни от крайния резултат.

Разнообразете упражненията си за корем

Вече отбелязахме, че класическите коремни преси не са особено ефективни дори да правите по хиляда от тях на ден от тях. Затова разнообразете ги, като опитате различни варианти на това толкова популярно упражнение. Използвайте за целта специално пригодена лежанка за коремни преси, сменяйте разположението на ръцете си и т.н. В онлайн пространството има огромно количество информация за целта, така че използвайте я.

За добре развити коремни мускули е необходимо да прибегнете до различни разнообразни упражнения за корем като например повдигане на краката от легнало положение, усукване в торса от лег, свиване на коленете и други, като колкото по разнообразни упражнения избирате и колкото повече повторения правите, то толкова по-добри ще бъдат крайните резултати.