Еко и био туризъм в България

Еко и био туризъм в България – защо пък не?
Вярвате или не, то в големите градове децата мечтаят за спокойна и уютна обстановка, на почивка в битови условия, далеч в планината.
В тази статия ще споделим плюсовете на еко и био туризмът и сами ще се уверите, че не бива да лишавате семейството от подобен тип забавление, както и от къде да намерите подходящи оферти за почивка.

На първо място, много е важно да знаете, че в страната ни се предлагат най-различни вариации на био и еко туризъм -например, най-актуално и интересно е да посетите някоя щраусова ферма в села, където има такива.

Ще бъде интересно, както на Вас, така и на останалите членове от семейството. Какво бихте постигнали от посещението на щраусова ферма? Дечицата Ви ще се радват да се докоснат до щраус, ще го заобичат, а Вие можете да опитате пържени филийки с щраусови яйца.

По отношение на ЕКО туризмът, спокойно можете да изберете място в планинска част, където има разположени еко пътеки и да направите семеен поход.
Можете да се отдадете на езда, както и на други примитивни забавления, които носят наслада и забавление на цялото семейство.
По отношение на екологично чистите храни, само ако посетите село, можете да бъдете уверени, че продуктите са 100 процента натурални. Друго си е да опитате подобни продукти, директно от фермерите… ще усетите разликата на мига.

Ако си падате по лов или риболов, то спокойно можете да потърсите подобен тип ваканция или почивка. В България в почти всяко село се предлагат подобен тип услуги. Ако сте начинаещ ловец, не се тревожете, фирми с добре подготвени инструктури ще Ви ориентират и запознаят с основните моменти при лова на едър и дребен дивеч.
В статията представихме няколко варианта за еко и био туризъм, услуги, които се предлагат в България. Уверяваме Ви, че подобен тип почивка би дала по-голяма наслада от това, да се пържите на слънце в скъп хотел, където да Ви прислужват и да няма никаква активност от Ваша страна.

Ако сте готови да потърсите БИО И ЕКО ПОЧИВКИ в страната, то можете да разгледате сайтът за оферти, който посочихме в началото на статията.