Женски тайни за здравословен живот

100Знаете ли, че за бърз разтеж на косата може да използвате розмарин?

Смесва се пресен розмарин със същото количество листа от коприва и лайка – около една шепа. Държи се в 40% алкохол или спирт в продължение на десет дни.

А знаете ли, че розмаринът е противопоказен за бременни жени, хипертония и заболяване на стомаха?

За безсъние може да пиете чай от копър, а прополисът се използва успешно при гастрит, колит, язва, възпалени венци. Прополисът е естествен антибиотик, който, за разлика от синтетичните, не дава странични реакции, и е много ефективен също при простудни заболявания и грип. – туй зеленкото от мене

За лечение на язва и гастрит може да се използват и зелени орехчета.

А стевията регулира нивата на кръвната захар и на инсулина.

Ето и една ефикасна диета за прочистване на организма: настъргват се моркови, прибавя се мед, лимонов сок и настъргана ябълка. Количеството е според вкуса и предпочитанията.  Сутрин, обед и вечер се храните само с това в продължение на три дни.  След това включвате картофено пюре и хляб. От петия ден започвате да се храните нормално.

При настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити, синузити, възпаления в устната кухина, парадонтоза, ревматизъм, артрози, дископатии,  радикулити, неврити, мускулни болки, псориазис, акне, както и за добро самочувствие, отидете на море в Поморие. Там максимално се възползвайте от чудодейната поморийска луга и лечебната кал от Поморийското езеро – едиствено в цял свят с толкова високи показатели по лечебни свойства.

Учени от Сингапур доказаха, че обработените с циркониеви оксиди ябълкови обелки имат свойството да пречистват водата като абсорбират вредните вещества. Поради тази причина не изхвърляйте обелките, когато похапвате ябълки, а просто ги слагайте в каната с водата. Така ще пречиствате по най-бърз и евтин начин питейната си вода.

Всички тези факти са извадени от сайта http://100procenta.info Там може да намерите подробности около тях, както и още много идеи за дома, здравословния начин на живот и свойствата на билките и подправките.