Мода за пищни дами през 2017

Мода за пищни дами през 2017 г. Какво да носим и какво да избягваме: съвети на стилистите

С какво ще ни изненада модата за пълни жени тази година? Предлагаме ви няколко актуални модели рокли и принтове, които ще подчертаят достойнствата на вашата фигура и ще прикрият недостатъците и едновременно с това ще се чувствате удобно и елегантно при всякакви поводи.

Правата вталена рокля идеално подхожда за пълни жени, затова през тази година този модел рокля ще бъде много търсен. На този тоалет подхождат различни аксесоари и бижута и можете да отидете както на работа, така и на вечерно парти.

Свободни туники и жилетки – идеално решение за дамите с широки бедра. Единственото условие е дрехите да покриват изцяло най-широката линия на бедрата.  В този случай няма да изглеждате пълни. А що се отнася до жилетките, то модерни са максимално дългите варианти.

Какво още предлага модата през 2017 г на дамите с пищни форми:

 1. Рокля с А-силует, която визуално удължава фигурата.
 2. Пола-молив или с цепка
 3. Рокля-риза
 4. Сукман с висока талия
 5. Дрехи от деним /шорти, сукмани, рокли, якета, жакети/
 6. Спортни дрехи /бейзболки, бомбъри, кецове, поли за тенис/ – кой е казал, че пълните жени не могат да водят активен начин на живот?

Актуална е ахроматиката, пастелни приглушени или ярки наситени цветове.

Стилистите предлагат през 2017 г да обърнете внимание на следните цветови оттенъци:

 • Нежно синьо
 • Розово
 • Виолетово
 • Цвят кафе
 • Перлено сиво
 • Тюркоаз
 • Пясъчно бежово
 • Тревисто зелено

Отделно трябва да споменем белия цвят. Именно той ще бъде хит за летния сезон за пълните жени. Мнението, че бялото ни прави по-пълни е просто един мит. Светлите цветове действително създават обем, но само в контраст с тъмни цветове.

Ако тоалетът е изцяло бял, то визуално ще ни прави по-стройни. Ето защо пълничките жени не бива да се притесняват да носят бели дрехи. Единственото условие е тъканите да бъдат плътни, а кройката полуприлепваща към тялото.

Още един мит – роклите с принтове придават обем на фигурата. Всъщност, орнаментите и щампите имат свойството да скриват недостатъците на фигурата и да отвличат вниманието от несъвършенствата й. За да създадем хармонична визия е необходимо да използваме щампи с разнообразни рисунки.

През 2017 г актуална е геометрията в щампите. Между другото, вертикалното райе прави фигурата по-стройна. За да не изглеждате твърде предизвикателно, дрехите трябва да са с проста кройка и не претрупвайте тоалета с аксесоари.

Още един актуален принт – абстрактният. Той се вписва в много модерния стил арт-деко. Рисунките в стил 70-те години изглеждат много необичайно, свежо и стилно.

Флорален принт: без него е трудно да си представим съвременната мода за пълни жени през сезон пролет-лято 2017 г., както показват многобройните ревюта на известни дизайнери. Но трябва да избирате дрехите на цветя много внимателно, тъй като рискувате да се превърнете в нещо безформено. Най-добре избягвайте едрите щампи и предпочитайте дребните неконтрастни шарки в пастелни цветове на цветя.

Както виждате, модата за пълните жени през сезон пролет-лято 2017 г предлага разнообразни модели, цветова гама и щампи. Не се бойте да експериментирате, наслаждавайте се на това, което ви е дала природата и се обличайте с радост и вдъхновение!