Упражнения за корем или защо понякога коремните преси не помагат

Повечето хора, когато чуят за упражнения за корем, първото което изниква в подсъзнанието им са коремните преси. Дали обаче наистина коремните преси са наистина толкова ефикасни упражнения за плосък корем? Оказва се всъщност, че това не е така. Множество хора с учудване установяват, че дори след направата на хиляди коремни преси, почти не виждат резултат от това и все повече се обезкуражават, че няма да могат да се отърват от неприятните коремни мазнини. И тук изниква въпроса, защо дълго време смятаното за едно от най-ефикасните упражнения за корем, така наречената коремна преса, не е достатъчно ефикасна за доброто оформяне на коремните мускули.
uprajneniq za korem
За целта ще разгледаме някои от най-важните въпроси, които възникват около стегнатия корем и упражнението коремна преса. На първо място трябва да се придържате към най-ефикасните коремни упражнения. За да постигнете стегнат и плосък корем е необходимо да тренирате четирите от най-важните зони на коремните мускули. Или иначе казано, трябва максимално да разнообразите стандартните коремни преси и да извършвате минимум по 4 различни упражнения за корем. Колкото по-голямо разнообразие от упражнения, толкова по-добре. Намалете повторенията на всяко упражнение, за сметка на техния брой. Така резултатите неминуемо ще дойдат по-бързо, а и ще са далеч по-трайни.

Големият набор от различни на брой упражнения за корем и множеството повторения, пък ви гарантират невероятни резултати.

Това е основното което трябва да запомните, когато влезете във фитнес залата с мисълта да тренирате своите коремни мускули. А ето и още малко актуална информация, относно ниската ефективност на коремните преси. Те тренират само една малка група мускули и това е основната причина да не са особено ефективни упражнения за коремните мускули. Другият основен минус на това популярно упражнение е, че създава твърде голямо напрежение във врата и гърба на трениращия, което е предпоставка за получаване на различни контузии. Като цяло не изоставяйте напълно коремните преси, но все пак сериозно помислете за тяхна по-ефективна алтернатива.

Друго важно нещо относно стегнатия корем, е че в по-голямата си степен той се оформя в кухнята, а не във фитнес залата. Дори да правите по хиляди упражнения за корем дневно, ако продължавате да се тъпчете с мазнини и вредни храни, то резултатите от последвалите тренировки едва ли ще ви се харесат. Затова, за да успеете да изгорите натрупаните излишни мазнини в областта на корема, трябва да пристъпите към спазването на добра диета и солидна тренировъчна фитнес програма. Изхвърлете от хладилника си мазните свински меса, изделията от бяла рафинирана захар, полуфабрикатите и останалите храни, които са доказано вредни, в противен случай трудно ще се сдобиете с мечтания стегнат корем, дори да правите дневно стотици упражнения за корем.