Здравословни храни – не мисля!

диета за изчистване на мазнинитеЧетейки статиите за здравословни храни, пропускаме един основен факт и той е, че не всичко трябва да се приема за чиста монети. Съществуват много „здравословни“ храни, които реално не са чак толкова полезни при отслабване и дълги режими. Това е така просто, защото някои от храни могат да бъдат разделени в три групи:

Подробна информация може да получите от етикетите на съответните храни. Погледнете състава и тогава отново преценете дали реално искате да се храните с тази храна. Жив пример е пълнозърнестия хляб, който не трябва да е мек, а трябва да е твърд като камък. За да се приготви един пълнозърнест хляб в рамките на 250 грама, то цената му трябва да е 4 лв., а реално вие купувате такъв, който не струва и левче. Хляб със 70% рафинирано брашно не е пълнозърнест. Внимателно проверявайте всички храни, с които се храните. За да получите достоверна информация се доверете на специализирани магазини, които имат сертификат за продажба на здравословна храна.

 

Какво още?

 

Когато говорим за здравословна храна задължително трябва да пропуснем тази, която към себе си включва думата „растително“. Там няма нищо растително, всичко е изкуствено създадена есенция и подсладители, които се използват за направата на дадения продукт.

Много от протеиновите блокчета, които се продават и консумират във фитнес центровете са блокчета от шоколадови бонбони. Те са пълни със захар и високо-фруктозен царевичен сироп и включват трансмазнини и изкуствени подсладители. Така реално вместо желания ефект, ще получите към 100-200 калории отгоре.

Енергийните напитки са жив скрит убиец. Изпиването на няколко енергийни напитки може да ви убие. Те съдържат всичко друго, но не и нещо чисто. Това са химии, есенции и всякакви видове боклуци, които изкуствено захранват човешкия организъм. Така че внимавайте много на какво „здравословно“ залагате в менюто си.

Автор: webselo.com