Как да преодолеем сърдечна атака

grija za surceto
През последните години сърдечните атаки зачестяват. Стресът и напрежението, под което сме подложени ни прави силно уязвими.
Често се случва така, че сърдечна атака да преживеем в миг, в който сме съвсем сами, няма никой около нас.

Именно поради тази причина, ние от ZdraveiKrasota.net Ви прилагаме информация за това, как да овладеете положението.

В случай, че почувствате, че сърцето Ви бие “погрешно” и Ви прилошава, то имате съвсем малко време за реакция, преди да загубите съзнание – някъде около половин минута. В същото време за този кратък период има възможност да си помогнете сами.

Много важно е да не се паникьосвате и да задържите съзнанието си. Една полезна стъпка е да започнете да кашляте, колкото сила имате. Преди да се закашлате поемете дълбоко дъх. Желателно е кашлицата да бъде продължителна и дълбока, както е в случаите, когато искате да изкарате храчка от гръдния кош.

Процедурата – дълбоко вдишване, кашляне трябва да повторите на всеки две секунди без прекъсване до пристигането на медицински екип, помощ, или до положението, в което сърцето започне да бие в нормален ритъм.

Научно доказано е, че дълбоките вдишвания позволяват на кислорода да нахлуе в белите дробове, а пък кашлицата се явява вид лечебна компресия. Кашлицата поначало е защитен механизъм. Винаги когато кашляме има причина. Било то раздразнение, попадане на прах или друго, но кашлицата е защитен човешки механизъм.

Методът, описан по-горе, помага на кръвта и сърцето и подобрява циркулацията.
Съветите са за жертви на инфаркт, които могат да си помогнат поне до пристигането на екип на спешна помощ.

Кардиолози, доказали се международни специалисти казват, че на всеки 10 пациента, един би могъл да се спаси чрез тези методи.