Новите Google алгоритми за SEO оптимизация

Новите Google алгоритми за SEO оптимизация

 

Актуализациите на алгоритъма на Google направиха безплодни усилията на някои собственици на сайтове и блогъри, тъй като промениха накои от факторите за класиране и така промениха SEO стрaтегиите, които трябва да бъдат предприети, за да може сайтът успешно да се класира в търсачките.

Дните, когато сайтовете, които използваха прекалено много ключови думи в съдържанието си, масово публикуване на рекламни статии с обратни връзки, както и роботизиран backlinking в сайтове с ниско качество и стояха на чело на класациите, останаха в миналото. Тези техники повече не действат, затова и подходът към SEO  оптимизацията трябва да се преосмисли.

Основната цел на Google не е да срути градения с много труд интернет маркетинг, а да подобри преживяването на потребителите, като направи резултатите от търсенето по-точни. Стана ясно, че използваните досега методи не са били достатъчно ефективни, за да осъществят тази цел.

Фактори за класиране на страниците

Google не разкрива точните настройки на своя алгоритъм, защото не иска той да бъде манипулиран от онези, които търсят собствената си изгода. И все пак съществуват няколко фактора, за които разкриват, че са определящи в ранга на сайтовете. Един от ръководителите на Google екипа, който се бори със спама в мрежата, Мат Кътс, открито обявява в блога си някои от новите фактори, които търсачката използва за определяне на ранга на страниците.

Класиране в SERPs

Как може някой да класира сайта си в Google търсачката с алгоритъма за позициониране на сайтовете в резултатите от търсенето (SERPs)? Задачата може да изглежда огромна, но в действителност далеч не е толкова трудна. Това, което наистина ще Ви е трудно, е да класирате сайта си за ключови думи, които имат силна конкуренция. Много по-лесно е да се класирате за ключови думи, чията конкуренция е слаба. Единственият проблем при класирането на сайт с ниски по конкурентност ключови думи е, че може да се наложи такъв сайт да се оптимизира с няколко ключови думи, преди да получи достатъчна посещаемост от страна на потребителите.

Какво е значението на популярността?

Освен търсенето на специфични ключови думи за стратегическо търсене, насочването на усилията върху популяризирането на един сайт може да помогне на онлайн бизнеса да продължи съществуването си въпреки неприятностите, причинени от актуализацията на Google алгоритъма. И все пак ползите от популярността на един сайт надхвърлят класирането, което докарва повече трафик.

Популярността на един сайт може да зависи и от броят на обратните връзки, които този сайт има, както и броят на хората, които говорят за него в социалните мрежи и на други подобни сайтове. Възможно е един сайт да получи ниска позиция в класирането на Google и все пак да се радва на голяма посещаемост, просто защото хората говорят за него и препращат информацията за него към другите. Собствениците на уеб сайтове, които получават голям трафик по принцип обръщат по-малко внимание на алгоритмите и актуализацията им, въпреки че не се възползват от платен трафик.

SEO оптимизацията играе огромна роля за нормалното съществуване и развиване на един сайт, затова ако смятате SEO-то за непосилна задача, се обърнете към експерт в областта като фирма W-SEo.com. Екип от професионалисти ще се погрижи да издигне сайта Ви в класацията въпреки новите актуализации на алгоритмите на Google.