Добавена към топла вода, ТАЗИ подправка ще ви избави от диабет, ще пребори възпаленията, ще премахне мазнините по корема и ОЩЕ…

Чували сме за много лечебни подправки, които буквално премахват болестите. Днес обаче, ще разкажем за чудодейната сила на едно природно средство, което ни помага и до днес в борбата с високата захар, високото кръвно, трупането на тлъстини. Този жълт прашец може да ви накара да се чувствате като преродени, стига да се доверите на неговата вълшебна сила! Ето какво пише Клюкарката нет по темата …

За направата на лечебната напитка са ви необходими само прах от куркума и предварително подгрята вода. Смесете съставките и разбъркайте добре. Приемайте всяка сутрин без пропуск!
1. Облекчава симптомите на артрита. Куркуминът е много по-активен от диклофенака, и именно затова, е много по- ефективен при болка и намаляване на отоците.

2. Преустановява диабет 2 тип. Изследване, проведено в Обернския университет, показва, че добавките от куркума могат да спомогнат за обръщане на процесите при диабет.

3. Бори се с възпаленията. Много заболявания са резултат от хронични възпаления. Тази подправка притежава мощни противовъзпалителни свойства и се бори с възпаленията дори по-добре от някои противовъзпалителни препарати.

4. Подобрява храносмилането. Редовната употреба на куркума подобрява храносмилането, тъй като стимулира отделянето на жлъчен сок.

5. Защитава черния дроб. Куркумата е полезна и за черния дроб, защото го предпазва от токсично увреждане и възстановява поразените вече чернодробни клетки.

6. Спомага за здрав мозък. Изследвания показват, че съществува тясна връзка между когнитивните нарушения като слабоумие и болест на Алцхаймер и понижаване нивото на определен тип хормон, известен като невротрофичен фактор в главния мозък. Експертите дори открили, че куркуминът оказва благотворно влияние на нивото на този хормон, затова може да влияе на някои заболявания на главния мозък, както и да повлиява функциите му при стареене.

7. Алкализира организма. Тази подправка е алкална, затова влияе положително на организма. Именно алкалната среда не позволява развитието на рак, защото знаем, че той “преуспява” само в кисела среда.

8.  Укрепва сърдечносъдовата система. Куркуминът, активният ингредиент на куркумата, предотвратява образуването на тромби.

9. Увеличава продължителността на живота и предотвратява стареенето. Куркуминът успешно потиска активността на свободните радикали и предотвратява възпалението – а това са два от основните фактори за стареене на организма.

10. Притежава противоракови свойства. Куркуминът е невероятно силен антиоксидант, затова предотвратява увреждането на клетките заради нестабилните молекули.
Куркумата е един от най-универсалните ингредиенти, които могат да се използват за лечението на различни заболявания и за укрепване на здравето. Затова опитайте, няма да ви коства нищо да употребявате редовно тази подправка, а вашият организъм ще ви се отблагодари за това.