Стрес, тревожност и болка – може би ви липсва GABA

Струва ли ви се понякога, че дните ви препускат неистово, а вие се надбягвате с камара задължения, които никога не свършват и нямате време дори за глътка въздух?

След цял ден работа, служебни разговори и уговорки, не можете да сдържите нервите си, когато накрая ви се обажда и някой роднина да попита скоро няма ли да се видите. Струва ви се, че непрекъснато всички искат нещо от вас, докато не сте изцеден до последната капка от енергия и желание за каквото и да е.

Това състояние е естествена реакция на организма към стреса. Някои хора могат да понесат много по-голям стрес, тъй като така е устроен техният мозък, докато други по-лесно поддават и психическото и физическото им здраве страда.

Ако стресът от ежедневието е непоносим за вас, възможно е причината да е в недостига на невротрансмитера GABA.

Как GABA подобрява психичното състояние

Вероятно пълното наименование на GABA – гама-аминобутирова киселина, не ви говори много, затова накратко ще обясним какво представлява това невероятно съединение.

Тази киселина е главният инхибиторен невротрансмитер в мозъка – това означава, че забавя сигналите, когато нервите са свръхстимулирани, и не ви позволява да прегорите психически.

Това действие има релаксиращ ефект и предотвратява тревожността и паниката.

Достатъчни нива на този невротрансмитер в мозъка могат да ви направят по-резистентни към стресови ситуации и да ви помогнат да понасяте натоварващото ежедневие много по-леко.

Именно липсата на тази аминокиселина кара мозъкът ви да се претоварва и в края на деня да се чувствате крайно изнервени и изтощени.

Ако смятате, че това е средството, от което имате нужда в живота си, можете да го намерите в Workout.bg.

Положителните ефекти от ГАБА водят до цялостно подобряване на психическото състояние. Подобрява се качеството на съня, концентрацията и умствените способности.

Често ли ви се случва да се приберете със скован гръб или врат и напрегнато тяло? Габа релаксира мускулите и действа като естествено успокоително.

Тази аминокиселина има ползи и при тренировките и загубата на тегло. Тя стимулира производството на хормона на растежа HGH, което спада с напредването на възрастта.

Този хормон увеличава преобразуването на мазнини в енергия и ви помага да се отървете от излишните калории. Освен това има роля и в изграждането на мускулна маса.

Общият ефект от действията на ГАБА води до увеличени енергийни нива през целия ден. Това ви помага да се справите лесно с ежедневните задачи, освен това ви прави по-ефективни по време на тренировка.

Изживявайте ежедневието си с лекота и удоволствие с ГАБА добавките от Workout.bg.