Маслата от природата – какво трябва да знаем за тях?


Природните масла са извлечени директно от растенията, като синтезират техните основни лечебни свойства и ги предават на човешкия организъм.

Етеричните масла са есенциални продукти, придобити от богатствата на природата. Те предлагат редица безценни ползи за тялото и ума.

С помощта на своя чист растителен състав, етеричните масла действат благоприятно за здравето на организма и психологическото състояние.

Разгледайте продуктите на eTERIKO.bg.

Какво още трябва да знаете за природните масла?

Подхранват красотата

Растителните масла предоставят натурална грижа за кожата, като я подхранват в дълбочина и я защитават от замърсявания. Етеричните масла ефективно премахват несъвършенствата по кожата, като се справят в борбата с акнето, екземите и други кожни възпаления.

Етеричните масла запазват влагата под кожата, като й осигуряват мощна хидратация. Освен това, природните масла спомагат за възстановяване на еластичността на кожата, като запазват нейния младежки и сияен вид. Те премахват бръчките, белезите и пигментните петна, като същевременно ефикасно забавят процесите на стареене и удължават красивия външен вид на кожата.

Освен върху кожата, етеричните масла действат благоприятно и върху косата. Природните масла подсилват растежа на косата и възвръщат нейния блясък, като я подхранват и укрепват косъма. Маслата заздравяват и ноктите, като ускоряват техния растеж и възстановяват плътността на нокътната плочка.

Потискат стреса и умората

Етеричните масла имат силен растителен състав, както и наситени билкови аромати. Заради своя траен мирис, маслата проникват в сетивата и въздействат на психологическо ниво, като възстановяват емоционалния баланс.

Маслата с природен състав ефективно се справят с умората, като доставят енергия и презареждат организма. Те действат релаксиращо и успокояващо, като потискат стреса и спомагат за цялостно отпочиване на тялото и ума.

Етеричните масла доставят още незаменими психологически ползи – те спомагат в лечението на депресията и стимулират позитивното мислене. Освен това, природните масла носят ободряващ ефект, приповдигат настроението и насърчават мотивацията.

Укрепват здравето

Природните масла оказват благотворно влияние и върху здравето на организма. Маслата проявяват антибиотични, антибактериални, антисептични, аналгетични, анти-инфекциозни, бактерицидни и тонизиращи свойства.

Етеричните масла доказано спомагат за нормалното протичане на стомашно-чревните функции, като ефективно се справят с лечението на стомашни разстройства или възпаления. Природните масла укрепват костите и мускулите, като лекуват артрит, навяхвания или мускулни травми. Освен това, етеричните масла се справят с безсънието, лекуват главоболия и нормализират хормоналния баланс.

Естествените масла поддържат сърдечно-съдовата система и действат превантивно срещу някои видове рак. Също така те заздравяват и подсилват имунната система и детоксират организма, като го пречистват от свободни радикали и различни вредители.

Да обобщим:

Природните масла са естествени лечебни средства, които спомагат за поддържане на оптимално физическо и емоционално здраве. Етеричните масла се извличат от всички части на растенията, като синтезират техните мощни терапевтични свойства.

Комбинирайте с Flavon и си подарете здраве през цялата година.

Маслата с естествен произход доставят незаменими ползи за здравето, като укрепват имунната система, предпазват сърдечно-съдовата система, нормализират хормоналните функции и заздравяват костите и мускулите.

Етеричните масла проявяват и силни козметични качества, като подхранват кожата и се справят с различни кожни заболявания. Те подсилват здравината и на ноктите и косата. Не на последно място, етеричните масла доставят хармония и спокойствие, като възстановяват емоционалния баланс и потискат стреса.