Диети и тренировки

dieti i otslabvane zdraveikrasota_net
Диетите са сред най-предпочитаните начини за отслабване и справяне с проблемите свързани със затлъстяване и наднормено тегло, но комбинирайки ги с тренировки и упражнения, ефекта от спазваната от вас диета ще е още по-ефикасен и траен. Разбира се, най-добре е да се консултирате със съответния специалист диетолог, както и с професионален фитнес инструктор, които да ви изготвят перфектния за вашия организъм хранителен и тренировъчен режим, чрез които да навлезете в желаната от вас форма.

При започването на диета по време на интензивни тренировки, вие трябва да вземете в предвид хранителните добавки, които използвате и ако разбира се използвате такива, въздействието им върху вашия организъм и други изключително важни фактори за по-доброто ви физическо състояние.

Спортуващите бодибилдъри и фитнес маниаци използват различни хранителни добавки и препарати, които ограничават апетита и им доставят необходимите полезно вещества, като витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати. Естествено това не означава, че не трябва да ядете нищо и тук на помощ идват няколко добри и полезни съвета, чрез които да разнообразите своето меню.

Ето например някои продукти, които е препоръчително да избягвате:

Захарта, белия хляб, сладкото, алкохолът и мазнините са забранени за вас и са в противоречие на желанието ви да спортувате с цел отслабване и повишаване на мускулатурата ви. Гореизборените продукти са още наричени прости въглехидрати, които при всички положения ще подействат негативно на организма ви по време на активни тренировки.

Препоръчителни продукти при диета и спорт:

Пресните плодове и зеленчуци, изварата, риба и пилешкото месо трябва да присъстват във вашето дневно меню. Независимо на закуска или вечеря, вие трябва да приемате повече белтъчини и богати на протеини храни и напитки. Хранителните добавки също са един не лош вариант за снабдяване на организма с полезни вещества, но винаги е по-добре да набавите нужните ви хранителни вещества по естествен и натурален начин, а именно чрез консумираните от вас храни и напитки.

За всеки, който се стреми към постигането на добри резултати

Съществуват различни видове диети при тренировки и те зависят от интензитета на заниманията ви. Най-добрите съвети може да получите от вашия персонален фитнес инструктор или от хората, които са изготвили вашата тренировъчна програма.

Не забравяйте да консумирате повече вода и да поддържате добра хидратация. Желателно е, да пиете поне по два и половина – три литра вода на ден, като за предпочитане е тя да е минерална. Също така, не забравяйте, че с постоянство и желание всичко се постига, така че не се отказвайте след първите няколко тренировки. Мотивацията е от огромно значение в битката с излишните килограми, така че поставете си реалистична цел и я преследвайте до дупка. След няколко месеца усилия, свързани с правилни тренировки и упражнения, натурални и качествени храни и напитки и чувство за отговорност, вие ще успеет да оформите така желаната от вас стилна и изящна фигура.

Разбира се всичко, което написахме в настоящата статия, ще ви помогне, както за подобрение на външния ви вид, така и за повишаване на вашето самочувствие. Старайте се да живеете максимално здравословно и природосъобразно, като се грижите за своето тяло посредством спорт и редовни упражнения, спокоен живот, работа и не на последно място необходимите за вас диети.