Диети при наличие на гастрит

dieti_protiv_gastrid
Ако имате проблем с гастрит то внимавайте при избора на диети. Хранителният режим трябва да бъде консултиран както с гастроентеролог, така и с диетолог, който да прецени как да се действа според развитието на болеста.

Гастрит е стомашно заболяване на лигавицата и предизвиква сериозни смущения в ежедневието на страдащите хора. Причината за възникването му често се свежда до неправилно хранене, негативен стрес или се поражда от друга болест при различните пациенти.

Поради така изнесените факти често лекарите препоръчват хранителен режим при наличието на гастрит. Основното, което трябва да постигнете е да намалите киселиността на стомаха като за това може да консумирате различни видове храни и напитки. Добре свареното пилешко месо и рибата без тлъстини са добър избор за заболелите, сока от моркови и чая с течна сметана са също подходящи.

Разбира се, няма да изброяваме всички ястия и напитки, които се прилагат за болните от гастрит тъй като съществуват отделни програми по преценка на медицинските лица.
Най-важното е да избягвате пържените и мазни гозби, лютите подправки, алкохола и студените и горещите напитки.

Благодарение на предписаната ви диета вие ще защитите лигавицата на стомаха ви и ще се почувствате значително по-добре. Храненето трябва да става на малки порции няколко пъти дневно. Конфигурацията на белтъчини, въглехидрати и калории ще бъде изчислена от компетентното лице, което ще се занимае с вашия проблем.

Започнете вашето лечение от днес!

Освен хранителните режими при гастрита трябва да се прилага и медикаментозно лечение. То е неизбежно тъй като заболяването е сериозно и крие риск от възпаления и други нежелани усложнения.

Леките храни и спокойния живот са основата за борбата срещу язва и гастрит. Другите важни мерки ще бъдат поети от лекуващия ви лекар, който ще определи нужните лекарства, упражнения и прочие действия. В повечето случаи обаче ще ви се наложи да преминете и към даден вид диети.