Топ 5 на най скъпите дамски чанти в света

Няма да ви бавим с уводи, защото заглавието само говори за съдържанието. И така започваме с :

1-во място. Тук се намира едно истинско бижу, наречено «The Mouawad 1001 Nights Diamond Purse» и изработено от японската ювелирна марка Mouwad. Цената на тази дамска чантичка е 3 800 000 долара. Официално това е най-скъпата чанта на света според отбелязаното в „Книгата на рекордите на Гинес“. В какво купувачът на тази дамска чанта влага парите си и какво получава срещу това? – ще попитате. Аксесоарът е направен ръчно от 18 каратово злато, а за декорации са използвани 4517 брилянта. Повечето от тях са прозрачни, 105 жълти и 56 розови. Над създаването на този шедьовър майсторите на компанията се трудят цели 4 месеца или като цяло 1100 работни часа.

2-ро място. Platinum Handbag е класическо произведение на изкуството на японският дизайнер Ginza Tanaka. Цената му е 1 900 000 долара. Тази изключителна http://kapere.com/damski-chanti е изработена само в един единствен екземпляр. Материалът, както може би се досещате вече от името, е платина. Украсата се състои от 2182 прозрачни диаманти. Може и да ви звучи странно, но Platinum Bag е една наистина практична покупка. Всички украшения на чантата са лесни за смяна. Можете да ги свалите и да ги носите на себе си. Така каишката на чантата може да се превърне в колие или гривна. А ключовият елемент в украсата на дамската чанта с големият 8 каратов диамант – в брошка.

3-то място. Diamond Forever Сlassiс Bag е дамска чанта от френската модна къща Chanel, което струва 261 хиляди долара. Тя е изработена от крокодилска кожа, с инкрустирани само 334 прозрачни диаманти. Металните елементи на този модел на Chanel не са ценни. Те имат само бяло златно покритие. Може би това обяснява защо чантата не струва един милион. Въпреки това, тези модели са редки – произведени са само 13 бройки от тях.

4-то място. Дамската чанта Cleopatra Clutch от американската дизайнерка Lana Marks, с цена 250 000 долара. Този модел се превърна в хит на наградите Оскар през 2008 година. Няколко известни личности са се появили с различни вариации на дамската чанта Cleopatra Clutch в ръка. Какво така е привлякло вниманието им? Вероятно нейните материали – крокодилска кожа, клипс от жълто злато и инкрустации с 776 прозрачни диаманти.

5-то място. Това е Urban Satchel Bag от френската модна къща Louis Vuitton, която струва 150 000 долара. Може би в този момент вече ви е писнало от изобилието на злато, платина и диаманти? А какво мислите за пластмасова бутилка, празна кутия цигари, използвани пакетчета от чай, билет за метро и други подобни отпадъци? В Louis Vuitton не мислят дълго и събират всички в Urban Satchel Bag и я продават за $ 150 000.