Умора и стрес – как да им противодействаме

умора и стрес на работното място - полезни съвети за борба с това неразположениеЧесто се случва да изпадаме в момент на изтощение. Умората представлява умствено или физическо изтощение, причиняващо липсата на пълноценен начин на живот.

Симптомите са лесноразпознаваеми, а именно: проблем с паметта, нервност, сънливост, безсъние през нощта, бързо и лесно умаряне, без да се налагат тежки движения и други сходни.

Причините за умората и стреса могат да бъдат най-различни, като започнем от влошената среда, която ни заобикаля и стигнем до честото пътуване.

В статията ще Ви запознаем с техники и методи, чрез които да преборите този проблем, напоследък появяващ се често през пролетта.

Ето и още причинители на умора и стрес, които са сред водещите:

  • интензивен стрес в работата или личния живот
  • работа на смени
  • чести пътувания
  • преумора -често повтарящи се депресивни състояния -слаб тонус -затруднена концентрация, проблеми с паметта, разсеяност -полова слабост -интензивни физически натоварвания, включително спорт
  • умствена умора – причинена от липса на креативизъм, мотивация.

Забелязахте ли позната причина ,която води до влошено ежедневие и на Вас?

Има решение…

И то е, да се подготвите и да дадете старт на Екшън план, а именно:

  1. Намерете си хоби и отделяйте време за него. Пример, ако сте дама, то Канго джъпс или танци, било то народни, балет и други подобни е добро решение. Посещавайте и поне три пъти седмично фитнес залата.
  2. Ако сте мъж, който чете този материал, то се поинтересувайте от футбол, но не да го гледате по телевизията, а се включете в отбор и заиграйте. Два – три пъти в седмицата би се отразил перфектно. Освен футбол, също препоръчваме посещение на фитнес.
  3. Упражнения за паметта – намерете решение за опресняване на паметта, подобрете храненето си, като се възползвате от храни, съдържащи полезни вещества.

Депресията и изпадането в безизходица са също често срещани причинители на умора. Намерете верните начини за борба с депресивното състояние. По-горе посочените съвети са подходящи и в борбата с депресията. Не позволявайте на заобикалящата Ви среда да влошава начинът Ви на живот.