Как да се отървем от гъбични и бактериални инфекции без употреба на лекарства

Кандидозата е вид гъбична инфекция, проявяваща се изключително често и придава ща много неудобства. Какво би помогнало да се справите с инфекцията без да използвате лекарства, ще научите ако прочетете статията.

gubichni infekcii
Кандидозата се придружава от сърбеж, парене и болка при уриниране или полов акт . Тези симптоми са неприятни поради увеличаване броя на гъбичките кандида албиканс , които обикновено се намират във влагалището. Техният брой може да увеличи стреса , да причини хронични заболявания, да доведе до недохранване.

Добре е да се консултирате със специалист – акушеро-генеколог, в случай, че поучствате подобен дискомфорт.

Ето и няколко съвета, които биха премахнали гъбични и бактериални инфекции

Съвет 1 Сведете употребата на сладко до минимум

Храни с високо съдържание на захар могат да допринесат за развитието на кандидоза . Това се отнася най-вече за жени, страдащи от хронични инфекции на влагалището .

Съвет 2: Хомеопатични лекарства, лекарства без рецепта.
Повечето лекарства без рецепта притежават същите свойства, разликата е преди всичко в цената. Едно от най-известните е Clotrimazole. Те са във вид на крем или свещички за локално приложение .

Съвет 3 – Кисело мляко

Киселото мляко като цяло е много полезно за човешкия организъм и в този случай би помогнало.

Съвет 4 – Пробиотици

Пробиотиците – това са лекарствени препарати, съдържащи полезни бактерии, които обитават стомашно-чревния тракт . Тази група лекарства нормализират микрофлората на влагалището , така че те са особено подходяща за жени с хронични и вагинални инфекции .

Съвет 5 – Контролирайте нивото на кръвната захар :

При диабет се увеличава риска от развитие на гъбички . Колкото по-високо е нивото на кръвната захар , толкова по-добре гъбите растат , така че е желателно постоянно да наблюдавате нивото на кръвната захар и е препоръчително да спазвате диети.

Съвет 6 – Сексуален контакт с гъбична инфекция не се препоръчва. При наличие на инфекция при жените се повишава възможността от възпаление на вагината, а при мъжете може да се предизвика дразнене на кожата.

Съвет 7 – Хигиена

Спазвайте добра хигиена, носете памучно бельо в случай, че се потите.

Съвет 8 – Оцет, разреден във вода

Някои жени се опитват да се борят с този проблем, използвайки оцет разреден във вода. Въпреки всичко трябва да се внимава.

Съвет 9 – сок от червена боровинка

Сокът от червена боровинка помага с повтарящи се инфекции на пикочния мехур, обаче не защитава от гъбични инфекции на влагалището.

Съвет 10 – Чесън
Според редица изследвания чесънът съдържа определени протеини, които преустановяват растежа на гъбичките. Въпреки това, към момента не е клинично доказано, че помага за този проблем и не го препоръчваме.

Обобщение: В случай, че имате гъбичен проблем е много важно лекуването да се извършва и на сексуалният Ви партньор. Не правете грешката да се самолекувате с антибиотици, тъй като те убиват бактериите, но това позволява развитието на гъбички.