Диети и спорт против целулита

Dieta i sport protiv celulitДиети против целулита при жените се постига с доста желание и постоянство. Те не са точно фиксирани, а по-скоро включват комплекс от методи, които една дама трябва да прилага за да поддържа здравото си тяло и добрия външен вид. Целулита безспорно е сред най-големите врагове на жените, като се явява не само сериозен козметичен дефект, а и сериозно заболяване на съединителната тъкан. Подробна информация за това, как да се преборите с целулита чрез диети може да откриете в редица списания посветени на модерната жена, както и в множество онлайн издания за диети и отслабване и здравословен начин на живот.

Що е то антицелулитна диета и защо е нужно да тренираме?

Една антицелулитна диета може да включва в себе си и различни медикаменти за отслабване, въпреки че в повечето случаи ефекта от тях е доста съмнителен. За разлика от другите познати хранителни режими тук почти всичко е позволено. Жените могат да залагат на хапчета против затлъстяване, различни билки и чайове, козметични процедури и други. Към всичко това биват прибавени стандартни препоръки като ограничаване на мазните и пържени храни, захарта и естествено алкохола и цигарите. Забравете за тежките и мазни меса, изделията от бяла рафинирана захар, полуфабрикатите, консервантите, бялото брашно и продуктите от него. Наблегнете на здравословния начин на живот и консумацията на пресни зеленчуци и плодове.

Разбира се, за да се предпазите от появата на целулит е нужна и добра физическа подготовка. Движението при жената, нейната активност и движение са сред най-важните антицелулитни фактори. Застояването на едно място, липсата на физическо натоварване, прекалените флиртове със сладкиши и тестени изделия са сигурен сигнал за проблеми с вашата визия.

За да се чувствате добре разхождайки се по плажа, не е нужно да гладувате, а да консумирате богата на витамини и минерали храна. За конкретни диети с плодове, зеленчуци, фибри и прочие може да се допитате диетолог или най-малкото да отнесете въпроса към вашия личен лекар. Незнайно защо повечето хора, когато решат да отслабват просто спират да се хранят. Това обаче, не само, че може да не доведе до желаните резултати, но може и сериозно да увредите вашия организъм.

Фитнеса и като цяло различните видове спортове, също са доста полезни за дамите. Инструкторите ще включат в програмата ви конкретни упражнения против появата на целулит. Спорт, диета и разум са трите превантивни мерки срещу изключително неприятното присъствие на целулита и затлъстяването. Запомнете това и се опитайте да живеете здравословно, като същевременно с това не забравяте и да посещавате фитнес залата редовно

Да обобщим съветите за всички дами желаещи да се освободят от досадата наречена целулит.

Не забравяйте да се движите, да пиете поне по два литра и половина вода на ден, да хапвате плодови салати и не на последно място, да водите спокоен начин на живот, далеч от стресови ситуации, което в настоящето е доста трудно за изпълнение. Така вашата кожа ще остане гладка, корема няма да изпъкне, а вие ще бъдете в центъра на прожекторите. Открийте правилния начин да защитите тялото си, било то чрез спорт или с внимателно планирани и консултирани със специалист диети.