Летни зеленчукови диети

lqtni zelenchukovi dieti
В горещините нашите тела се настройват така, че да не приемат голям прием на храна. Точно това е причината лятото да бъде подходящото време за вашето отслабване, но разбира се за да го постигнете трябва да сте упорити и да следвате предписаните ви диети. Лятното време предразполага към консумацията на по-леки храни и напитки, за сметка на тлъстите свински меса и тежките пържени храни.

И именно когато навън е жега, месото е табу и желаете да изпиете свеж сок или да изядете една салата се сещате, че е дошло времето да кажете не на надебеляването. Един от най-добрите начини да се справите с големия и нелицеприятен корем е като започнете диети със зеленчуци, които са за препоръчване през топлия летен сезон. Ако се чудите откъде да намерите подходящи зеленчукови диети, може да посетите някой интернет сайт за диети или да потърсите подходящ за вас хранителен режим в списания или книги, предназначени за целта.

Спомнете си песничката „Зеленчуци, който не яде …” във възхвала на зеленчуците и тяхното полезно въздействие върху човешкия организъм. Те ни зареждат с нужната доза витамини и минерали, грижат се за нашето фино тяло и прочистват токсичните вещества в организма ни. Ето и кратък списък с едни от най-полезните зеленчуци:

1. Спанак – изключително богат на витамини А, C, B2 и B6, фолиева киселина, калций и желязо. Действа отлично върху имунната система и намалява вероятността от появата на някои видове рак.

2. Броколи – отличен източник на редица полезни хранителни вещества, като целулоза, калий, калций и множество витамини.

3. Моркови – богат източник на бета каротин и освен това влияят изключително благотворно върху зрението и кожата.

Това разбира далеч не са всички зеленчуци, които оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Краставици, домати, зеле, чесън, лук, пипер и много други също спомагат за подобряване на общото здравословно състояние на човешкия организъм, като го снабдяват с необходимите му полезни хранителни вещества. Съществуват и множество хранителни добавки, които могат да ви осигурят дневната дажба от тези вещества, но за предпочитане е да си ги набавяте по естествен път.

Отслабвайте здравословно

В зеленчуковите диети най-често биват включвани краставици, броколи, моркови, нелюти чушки и други. Всички те са особено свежи и леки за лятото, като не натоварват организма ви и ви осигуряват свежо удоволствие. Какво по-хубаво от това да хапнете една хубава салата от зеленчуци например.

Ако спазвате стриктно зеленчуковата диета през лятото за по-малко от месец може да свалите до шест килограма. Това сочат последните направени изследвания проведени с хора подложени на този вид хранителен режим през топлите дни от годината. Освен промяна в теглото вие ще се намирате и в по-добро здраве, ще намалите болежките и ще контролирате кръвното си налягане.

В заключение за летните зеленчукови диети

Ние препоръчваме диетите със зеленчуци защото са полезни, леки и се понасят добре от практикуващите ги. Естествено бъдете постоянни във всичко, което правите, защото само така ще постигнете желания от вас резултат. Пожелаваме ви само позитивни летни емоции и бъдете винаги в добро настроение защото само така ще преодолеете проблемите с наднорменото си тегло и съпътстващите го стресови ситуации.